Şaft Kapakları

heading

ŞAFT KAPAĞI

Şaft kapakları, tesisat sistemlerinin güvende kalmasını sağlamak için üretilmiş yapılardır, her türlü elektrik tesisatının yangın ya da olası benzer bir durumda zarar görmemesi için bireysel ya da kurumsal amaçlı inşa edilmiş tüm yapılarda kullanılmaktadır. Binalarda, insanların mal ve can güvenliğinin sağlanmasında önemlidir. Tesisat sistemlerini korurken aynı zamanda estetik yönden de destekler, boru ve vanaların görünmesini engeller.

Kullanım Alanları;

Şaft kapakları gerektiğinde müdahale olasılığı bulunan yerlere konulur, binaların yangından korunması yönetmeliğinde de şaft kapaklarının, bireysel ya da kurumsal amaçlı insan bulunduran tüm yapılarda bulundurulması şartı koşulmuştur. Şaft kapakları ile tesisat sistemleri istenildiği zaman kontrol edilebilecek, sorun çıktığında ise en kısa yoldan müdahale edilecektir, bu ve bu gibi sebeplerle güvenliğin sağlanması adına oldukça önemli bir adımdır.

Sağladığı Avantajlar;

Şaft kapakları hem duvar hem de seramik üzerine uygulanabilir özellik göstermektedirler, hem estetik görünümlüdür hem düşük maliyetlidir, tesisat sistemlerine istenildiği anda ulaşılmasını sağlar.

Türleri;

Şaft kapaklarının çok kapsamlı türleri vardır. En sade kategorileştirme ile , şaft kapaklarını dokunmatik menteşeli özellikte, dokunmatik kancalı özellikte ve üstten oturtmalı özellikte kategorilere ayırabiliriz.

İmalatı;

Şaft kapakları imalatında ham madde önemi çok yüksektir. Kullanılan maddelerin kalitesine göre ortaya çıkan şaft kapaklarının fiyatı belirlenir. Yaygın olarak kullanılan şaft kapaklarına kullananın isteğine göre detaylar ve şaft kapağı aksesuarları eklenilebilir, kullanıcıya çok geniş bir seçim hakkı tanır.

Şaft kapakları hem estetik hem de ekonomik özellikleri ile oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Oldukça geniş çeşitlilik göstermektedir, standart modellerden kişiye özel yapılan yaylı şaft kapaklarına kadar ulaşabilir. Şaft kapakları oldukça ergonomiktir, işlevseldir, kullanımı kolaydır, yangın alevlerine karşı oldukça dirençli olup kullanılan maddenin kalitesine göre 60- 90- 120 dakika boyunca alevlere karşı direnebilir. Güvenlik için binalarda bulunan tesisat sistemlerini düzenli olarak kontrol ettirmek, uzun süre kullanılmış belki de eskimiş şaft kapaklarını düzenli aralıklarla değiştirmek, bu konuya önem vermek, sağlığımız ve can güvenliğimiz açısından oldukça iyi olacak, ülkemizde kazalardan kaynaklı yaşanan acı kayıpları en aza indirgeyecektir.